Tip na ulici odmjerio manekenku i razbjesnio internet. Je li učinio nešto loše?

DRUŠTVENIM mrežama kruži snimka koja je izazvala žestoku raspravu na internetu. Glavni akteri su model i plesačica Barbara Gambatesa te jedan slučajan prolaznik koji je jednim potezom uspio postati viralan.

Na snimci se vidi kako manekenka isprobava odjeću u krojačkoj radnji, tik pored otvorenih vrata. Prolaznik je opazi i zastane da je pogleda, pritom zadržavajući pogled, naizgled zadivljen njezinom ljepotom. Dok je pušio cigaretu, zamišljeno je nagnuo glavu kako bi je pogledao iz svih kutova pa se na kraju okrenuo i otišao svojim putem. 

Snimka je izazvala veliku raspravu, a ljudi su se podijelili u dvije skupine, onu koja tvrdi da nije učinio ništa loše i onu koja smatra da je njegov čin gnjusan. 

“Pogledao je. Divio se. Još je jednom kradom pogledao, a onda jednostavno nastavio svojim poslom. Tako gledaš lijepu osobu”, komentirao je jedan korisnik X-a, a njegova objava pregledana je više od 33 milijuna puta u tri dana otkako ju je objavio. 

“Znam da će ga netko nazvati perverznjakom, ali uistinu je napravio sve kako treba”, napisao je jedan, a drugi se složio: “Samo ju je gledao s divljenjem, bez da ju je uznemiravao ili maltretirao”, dok je treći priznao: “Svaki je čovjek već bio u ovoj situaciji.”

Nisu se svi složili 

Drugi pak pišu kako je njegov potez potpuno neprimjeren: “On je jezivo zurio u nju i razmišljao treba li je maltretirati ili ne, da ne izvrćemo stvar.” 

“Hvaliti muškarca što gleda ženinu guzicu, a ne maltretira je? Kada je društveni standard postao ovako nizak?” upitao je drugi.  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *