Tiktokericu šokirao HR koji ju je intervjuirao za posao: “Pronašla sam mu mugshot”

MUKE i stres oko traženja novog posla često mogu biti dovoljan razlog da nas zadrže na radnom mjestu koje nam se ne sviđa. Beskrajni ciklusi intervjua, ponude za plaće koje su izgleda zapele u 2006. i HR-ovi koji vas pokušavaju prevariti samo su neke od komplikacija u tom procesu.

Tiktokerica Alyssa Cardib podijelila je primjer koliko je tržište rada u kaosu nakon intervjua za posao iz pakla. Ona se prijavila na otprilike 300 natječaja za poslove i konačno je dobila jedan odgovor, ali i on je na kraju bio teško razočaranje.

Nisu joj htjeli reći kolika je plaća

“Bilo je otvoreno radno mjesto za voditelja društvenih mreža za bejzbolsku organizaciju. Volim bejzbol i koristim društvene mreže. Pa sam pomislila – ovo je savršeno”, započela je. Otišla je na intervju i kaže da je rasturila i mislila je da će sigurno dobiti posao.

Međutim, HR je tražio drugi intervju, pa se pojavila i na tome. “Tada sam ga pitala za plaću jer je rekao da je to posao s punim radnim vremenom i plaćom. A on je rekao: ‘Ipak, želim napraviti još jedan intervju s tobom. Reći ću ti brojke na tom razgovoru'”, opisala je.

Na trećem intervjuu su joj rekli da razmatraju još jednog kandidata za posao i da će ju nazvati kad odluče. Uskoro je dobila poziv i rekli su joj da su izabrali nju. “Ja sam mu rekla: ‘Još uvijek moram znati kolika je plaća. Ne znam ni mogu li si priuštiti život'”, otkrila je pa nastavila:

“Rekao je: ‘Raspored je super fleksibilan, pa ako trebate raditi još jedan posao, možemo to riješiti.’ Objasnila sam mu da to ne znači puno radno vrijeme i da sam potrošila puno vremena na ponudu koju sam očito morala odbiti.”

HR koji ju je intervjuirao uhićen

Sljedeći vikend podijelila je na svom TikTok storyju da ne radi ništa te večeri i da nema nikakve planove. U 23 sata joj se javio HR i napisao: “Hej.” Odgovorila mu je tek ujutro, a on joj je rekao da je vidio da ne radi ništa pa ju je htio pozvati na piće. Objavila je to na svom profilu.

“Sljedeće čega se sjećam, djevojka mi šalje poruku i kaže: ‘Hej, je li se taj tip zvao ___?’ A ja sam rekla: ‘Kako si dovraga to znala?’ Rekla je: ‘Moja najbolja prijateljica i on su bili u dugoj vezi i prekinuli otprilike u vrijeme kad ti se javio.'”

Saznala je da je on te noći uhićen zbog dva napada i batinanja, od kojih je jedno bilo davljenje. Na internetu je zatim pronašla njegov mugshot i otkrila da je izgubio posao i organizaciju koju je pokretao.

“I tako vam je prošao prvi intervju na koji su me pozvali. Na drugom su me pokušavali prevariti da im dam svoju kreditnu karticu kako bi mogli otvoriti tvrtku pod mojim imenom. I da, tržište rada je stvarno tako loše”, zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *